Danmarks Arthur

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Foto © Lena Starostina

Troede I, at man på Kronborg Slot kun kan se Hamlets fars spøgelse? Nej!
Nu har man organiseret noget meget specielt på slottet.
Når man kommer ind gennem den gamle port, kan man vælge, hvor man vil gå videre. I dag vil jeg anbefale jer de forhenværende kasematter. Så vidt jeg husker, er de til venstre. Man kan alligevel finde dem virkelig let, der er mange vejvisere. Jeg synes, de var den bedste del af museet. Hvorfor?
Gotiske krydshvælv, lavtliggende lofter, tykke vægge, fugtig kølighed og — næsten intet lys. Der står kertelamper, som giver præcis så meget af det, at det bliver åbenbart, at man ikke kan se noget. Her og der kan man også skelne omrids af lyskanaler, hvis låger den dag var lukkede på grund af regnvejr, men som ikke sluttede tæt, så der var en tynd ring af blegt lys at se. Min egen skygge på en af væggene skræmte livet af mig! Det er også meget let at fare vild — og det gjorde jeg også.
Og der, midt i mørket, sidder Holger Danske. Han har kæmpet tappert imod sine fjender, og er så kommet til Kronborg, og der faldet i søvn. Han sover stadig, og det skal han blive ved med, til tiden kommer, hvor Danmark har brug for hans hjælp igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.