Længe leve spejlægformen!

Hvad spiser du til morgenmad? Hvilken slags?
Ja, der er mange varianter. Nogle mennesker spiser cornflakes og drikker en kop te. Andre foretrækker et stykke smørrebrød eller to — sødt (sådan med syltetøj eller marmelade) eller salt (med bacon og ost). Der er dem, der holder af mejeriprodukter som yoghurt, hytteost og grød med mælk på. I den sidste tid er der også opstået en tradition for madpakker, især populær i Europa.
For mig er morgenmad en slags problem. Jeg har altid været et B-menneske, at vågne tidligt er en ægte pine. Jeg kan godt lide spejlæg — åh, med stegt salami, løg og ost ovenpå! lækkert! — men det tager tid, som jeg normalt mangler. Jeg har haft brug for at finde noget, der var kalorierigt og hurtigt at tilberede — så tog jeg müsli til mig.
Men i går fandt jeg noget, som komplet ændrede min morgenmad: spejlægformen til brug i mikrobølgeovn! Det passer! På reolen i supermarkedet stod der, i diskret opstilling, to- og treægs-forme; jeg læste anvisningen på låget og tænkte: hvorfor ikke? I morges testede jeg den og blev supertilfreds.
Æggene blev hovedretten, ledsaget af to stykker smørrebrød og en skrællet appelsin for vitaminer, og en kop cappuccino og et glas vand skulle holde mig frisk og vågen.

Morgenmad
Foto © Denis Sukhino-Khomenko

Hvem kunne have forestillet sig det: årtusinders evolution har givet os den: spejlægformen. Jo, de er ikke gået forgæves.

 

 

2 Replies to “Længe leve spejlægformen!”

  1. Hahah!
    Det er udvikling at its finest !

    Det lyder som om at det store ‘Morgenmads-Spørgsmål’ er løst i Rusland – hvad vil fremtiden dog ikke bringe ?!

    Hilsner fra en russisk studerende i DK 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.