To år siden…

Eugene Starostins billede (2)
Foto Eugene Starostin 2015.

«Guys, !», – råbte en stor, imponerende mand fra Metallicas crew. Han førte os hen til scenen, men alle prøvede at komme tættere på. «Stop means stop!», – råbte manden højere. «Det er meget logisk», – tænkte jeg. Der var omkring 30-40 mennesker rundt om mig. Vi var de heldige fra den officielle Metallicafanklub, som vandt muligheden for at tilbringe hele showet på scenen med gruppen. Det var den 27. august for to år siden. Metallica spillede i den olympiske arena i Moskva.

Eugene Starostins billede
Foto Eugene Starostin 2015.

Før begyndelsen af koncerten blev vi bedt om ikke at røre ved gruppemedlemmerne. Først var jeg og min veninde kede af det, men under koncerten kom gruppemedlemmerne hen til os, gav os fem, og Kirk gav os lov til at slå på hans guitarstrenge.

KF billede (2)  Katerina Firsovas billede
Foto © Katerina Firsova 2015.

Klokken 8 stod vi på scenen. Vi var i anden række lige bag Lars Ulrichs trommer. Snart efter slukkede lyset og intromelodien lød. Det var fantastisk, der løb gåsehud henover hele kroppen. Alle begyndte at synge sammen med melodien. Endelig dukkede de op: James Hetfield, Lars Ulrich, Rob Trujilio og Hammet. Den olympiske arena eksploderede under «Fuel»-sangens guitarriffs. Jeg var i den syvende himmel af lykke. Under den anden sang kastede Lars en af sine trommestikker bagud over skulderen. Det var så uventet. Jeg husker alt som i langsom gengivelse. Trommestikken flyver i min retning, springer tilbage fra en mands skulder, falder til jorden. Jeg bøjer mig hurtigt, nogen forsøger at skubbe min hånd væk med sine fødder. Men jeg tager trommestikken! Nu har jeg en ting, der har tilhørt Lars Ulrich. I slutningen af koncerten gav Kirk Hammett mig et af sine plektre. Jeg har to trofæer. Det er så sejt!

Eugene Starostins billede (3)
Foto Eugene Starostin 2015.

Koncerten var fantastisk. Gruppen spillede alle mine yndlingssange. Jeg stod ved siden af dem, jeg kunne røre dem og synge sammen med dem. De var så søde.  De elsker deres fans, og vi elsker dem! Da koncerten var slut, sagde alle mennesker fra Metallicas hold «farvel» og «tusind tak» til os! Jeg tænkte: «Kære Metallica, tusind tak til dig! Det var så spændende, at jeg aldrig vil glemme det i mit liv».