Anastasia Isajeva

Anastasia Isajeva

Jeg er født den 21.maj 1994 i Moskva. Ved at vokse op som enebarn fik jeg mine forældres fulde opmærksomhed, men skulle også svare til deres forventninger og krav. Derfor var jeg meget optaget af forskellige aktiviteter før jeg gik i skole: svømning, maleri, dans, kor, musikskole, ridning og så videre.
Næsten hele min barndom tilbragte jeg sammen med min mor, fordi min far skulle arbejde, og på grund af at han fik et godt job den gang, kunne min mor lade være med at tjene penge og blive sammen med mig. Derfor gik jeg ikke i børnehave og heller ikke i første klasse i skolen. Det måtte man godt gøre, hvis man var i stand at bestå eksamen straks til den anden. Så den 1. september 2001 gik jeg med en kæmpestor hvid sløjfe og med en endnu større blomsterbuket første gang i skole sammen med mine 31 klassekammerater. I skolen var jeg en pæn pige i forhold til lektierne, men ikke i forhold til opførslen. Jeg fik en veninde, som jeg blev ekstremt glad for og en anden pige i klassen, som jeg slet ikke kunne holde ud, og var på skift optaget af dem. Lærerne syntes ikke om det, fordi jeg hele tiden snakkede med den første og sloges med den anden, og det forstyrrede hele klassen rigtig meget.

Efter 11. klasse i skolen skulle man bestå eksamener og vælge universitet for at fortsætte med sin uddannelse. Det var et svært valg: Der var så mange, muligheder, og det virkede, som om man besluttede noget, som ville definere hele eens liv. Jeg har altid været interesseret i sprog og litteratur, derfor startede jeg på at studere filologi på Moskva Statsuniversitet. Når man afleverede sin ansøgning, skulle man også sige, hvilket sprog man havde lyst til at lære. Der var engelsk, tysk, fransk og spansk hvert år og dansk hvert tredje år, fordi det skiftedes med svensk og norsk. Det kunne jeg godt tænke mig, og var derfor begyndt på at lære dansk. Det var lidt svært med fonetik, fordi den er helt anderledes end både på russisk og på engelsk, men skridt for skridt blev vi vant til det. Der var seks studerende på vores hold og tre undervisere, så man kunne slet ikke pjække fra timerne. På det 4. år fik vi et stipendium til et ophold på Testrup Højskole i Danmark og tog dertil i 4 måneder. Det var en rigtig stor og rigtig dansk oplevelse, som helt sikkert blev en af de mest imponerende dele af mit liv. Efter vi var kommet hjem til Moskva, skulle vi skrive vores bachelor-projekter, mit emne var ”De unges sociolekt i Danmark” og det var egentlig det, som vi skulle skrive i løbet af vores ophold på Testrup, men det gør man slet ikke på højskoler. 🙂
Efter forsvar af mit “diplomarbejde”, som det hedder på russisk, arbejdede jeg på et krydstogt arrangeret af Akademisk Rejsebureau fra Moskva til Skt. Petersborg med danske turistgrupper. Der har jeg mødt fantastiske mennesker, som jeg stadig har kontakt med.
Nu fortsætter jeg min uddannelse på overbygningen på MSU og glæder mig meget til nye russiske og danske oplevelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.