Dorothea Radujko

Dorothea

Hej! Jeg er Dorothea. Jeg blev født i Moskva d. 26. maj 1993 og har boet her hele mit liv. Jeg taler engelsk, dansk og lidt tysk. I 2010 begyndte jeg på det historiske fakultet på MSU (Moskva Statsuniversitet), der blev jeg klar over, at jeg gerne ville beskæftige mig med skandinavistik. Sådan fik jeg min bedste vejleder, som hedder Sergej Agisjev. Under hans vejledning begyndte jeg at studere Danmarks middelalderhistorie, nemlig Christian IIs regeringsperiode. Mit speciale (diploma på russisk) hedder “Christian II og hans lovgivningsreform”.

I år har jeg besluttet at fortsætte mit bekendtskab med Danmarks sprog og kultur på det filologiske fakultet (masterprogrammet hedder “Skandinaviske sprog og oversættelsesproblemer”). Jeg er meget glad for, at jeg har mulighed for at studere på MSU og vil gerne uddanne mig som oversætter fra russisk til dansk og omvendt. Jeg tror, at oversættelsesprojekter medvirker til, at russere og danskere forstår hinanden bedre, altså fører det til en styrkelse af forholdet mellem vores lande. Det, synes jeg, er et af de vigtigste mål for alle danskstuderende i Rusland og for alle russiskstuderende i Danmark!

De, der er interesserede i mere information eller har nogen spørgsmål eller forslag, må gerne skrive til mig per e-mail: raduyko@mail.ru

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.