Ruslands skønneste by

Rusland er uden tvivl et stort land. Og nogen vil sige, at Moskva er den smukkeste by i Rusland. Og det er sandt. Måske vil nogen nævne Sankt Petersborg. Men nu vil jeg fortælle om et andet sted, som er lige så smukt som Ruslands hovedstad.
Pokrovsk
Det er Jakutien. Jakutien strækker sig mod nord til Henriettaøerne og grænser op til Laptevhavet og Ishavet. Ca. 40 % af republikken ligger nord for den nordlige polarcirkel. Republikken har et areal på 3.287.590 km2. Og den er lidt større end Indien.
Jeg er fra en lille by i Jakutien, som hedder Pokrovsk. Den ligger ved siden af Lenafloden. Byen er omgivet af grønne skove og vidtstrakte marker. Og det mest signifikante i min by er dens uberørte natur.
Om vinteren er der rigtig koldt, under halvtreds minusgrader. Men det er ikke så svært at udholde på grund af et tørt klima. Og når jorden bliver dækket af sne, ser det ud som et billede fra H.C. Andersens ” Snedronningen”. Og når du står ved floden og ser solen afspejle sig i sneen, så vil du sige: «Åh, det er et mirakel!»
Om sommeren forvandler byen sig. Alt er grønt og blomstrende. Der findes tyttebær, jordbær og solbær. Undertiden kan man se et elsdyr i skoven.
Og jeg kan sige, at den er den skønneste by i hele verden )
Pokrovsk med Lenafloden

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.