Ønsker du at vinde Europamesterskabet i fodbold uden fodboldtræning? – Spørg Danmarks fodboldlandshold hvordan.

Da jeg var 16 år gammel, begyndte jeg at blive involveret i fodbold. Jeg iagttog spillerne på TV og kendte alle de berømte spillere. Dengang havde jeg ingen anelse om, at jeg siden ville knytte mit liv til det danske sprog, dansk kultur og Danmark. Men på grund af den passion for fodbold lærte jeg om Danmarks fodboldlandsholds triumf til Europamesterskabet i 1992.

Sven Simons foto
Foto © Sven Simon. Taget fra Ekstra Bladet.

“Oprindelig skulle det jugoslaviske fodboldlandshold have deltaget, men på grund af borgerkrigen i Jugoslavien blev de ekskluderet. I stedet deltog Danmarks fodboldlandshold, som var blevet nr. 2 efter Jugoslavien i deres kvalifikationspulje.” – fortæller Wikipedia.

Det er meget sjovt at vide, at mange i de danske europamestres trup ikke ønskede at deltage i konkurrencen. Lars Olsen var anføreren, og han prøvede at ringe til spillerne. Men de var på ferie, de slappede af, svømmede og lå i solen. De havde intet ønske om at stoppe ferien. De fleste af dem var over 40 år gamle mænd. Olsen kunne godt få dem samlet , men Michael Laudrup (Danmarks bedste fodboldspiller) ønskede ikke at komme tilbage fra ferie.

Foto © Kim Kastrup. Taget fra Ekstra Bladet.

Da Danmarks fodboldlandshold vandt mesterskabet og scorede to mål mod Tyskland, blev den samlede sportsverden overrasket. Det var rigtig fantastisk! Danmarks fodboldlandshold spillede med reserveholdet. De var ikke forberedt fysisk og mentalt. Richard Møller Nielsen (Danmarks landstræner i fodbold) var så chokeret! Han sagde: “Vi skulle udnytte vores talenter, uanset hvor mange vi har fået”. “Samtidig var det en fordel, at vi ikke var et helt hold af stjerner. Alle kendte deres plads. Der var ingen interne magtkampe”, – som Flemming Povlsen (angriber) sagde.

Det er den fantastiske historie om den fantastiske sejr. Da jeg hørte om den, lærte jeg, at der er et yndigt land, og der var Europas bedste fodboldhold!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.