Monthly Archive: april, 2015

Seegrotte i Wienerwald

af

Der er en hule, som kaldes Seegrotte, i Wiens forstad, i den såkaldte Wienerwald, som breder sig på skråningerne om byen. Der har engang været en mine, hvor man udvandt hvid og rød… Læs..

ARoS, museum for samtidskunst i Århus

af

Et af de mest berømte museer i Århus — ARoS — er ganske bredspektret. Gæsterne vil her finde samlinger af malerier, tegninger og skulpturer af såvel danske som udenlandske kunstnere. Men på så… Læs..

Popularisering af historien

af

Den 11. marts fandt seminaret “Popularisering af historien” sted på MSUs historiske fakultet. Jeg må sige, at jeg er meget stolt af min alma mater og mit ‘hjemfakultet’. Ærligt talt udmærker jeg mig… Læs..

Ruslands smukkeste steder

af

Jeg vil vædde på, at I ikke kender halvdelen af dem. Rusland er et kæmpestort og ukendt land. Af og til kender vi bedre seværdighederne på eksotiske kursteder eller kendte arkitektoniske mindesmærker i… Læs..

Om H. Ibsens tidlige historiske skuespil

af

Den berømte norske dramatiker Henrik Ibsen er far til “det nye teater”. Sådan kaldes en teaterbevægelse fra slutningen af det 19. og begyndelsen af det 20. århundrede. Den er karakteriseret ved symbolisme, at… Læs..

Da madpakken kom til Rusland

af

Et gammelt russisk ordsprog siger: “En sulten mave er døv for lærdom”. Maden udenfor hjemmet — på universitetet, på jobbet, på rejse osv. — er altid problematisk. Tag for eksempel universitetet. Vi har… Læs..

Om forår

af

Hvorfor er det forår, som er den mærkeligste årstid? Fordi der er to forskellige forår. Det ene er levende og det andet er dødt. Når sneen smelter, og træeerne ikke ligner hvidt porcelæn,… Læs..