Category Archive: Natur

Forår på MSU

af

Så er foråret kommet til Moskva Statsuniversitet: i midten af april viser vintergækkerne sig.     Fotos © Julia Barbakadze 2016.

Ruslands skønneste by

af

Rusland er uden tvivl et stort land. Og nogen vil sige, at Moskva er den smukkeste by i Rusland. Og det er sandt. Måske vil nogen nævne Sankt Petersborg. Men nu vil jeg… Læs..

Direktørens blog: En zoologisk have i byrummet

af

Direktøren for Moskvas zoologiske have, Natalja Kolobova, har skrevet et blogindlæg om havens placering i centrum af Moskva – og historien bag. Vi har fået lov at bringe en dansk oversættelse af indlægget… Læs..

10 ting, jeg har beundret i løbet af turen til København

af

Hej allesammen! Jeg hedder Dorothea, og jeg studerer dansk på det filologiske fakultet på MSU. Jeg har været i Danmark (nemlig i København) to gange: på sommerkursus og på studierejse. Jeg kunne fortælle… Læs..

Seegrotte i Wienerwald

af

Der er en hule, som kaldes Seegrotte, i Wiens forstad, i den såkaldte Wienerwald, som breder sig på skråningerne om byen. Der har engang været en mine, hvor man udvandt hvid og rød… Læs..

Ruslands smukkeste steder

af

Jeg vil vædde på, at I ikke kender halvdelen af dem. Rusland er et kæmpestort og ukendt land. Af og til kender vi bedre seværdighederne på eksotiske kursteder eller kendte arkitektoniske mindesmærker i… Læs..

Om forår

af

Hvorfor er det forår, som er den mærkeligste årstid? Fordi der er to forskellige forår. Det ene er levende og det andet er dødt. Når sneen smelter, og træeerne ikke ligner hvidt porcelæn,… Læs..